Evde mayalanarak yapılan yoğurdun tadını hiçbir şey almıyor kardeşim :D
Hazır yoğurtlara haksızlık etmiyorum fena değiller ama ev yoğurdunun yerini alamaz.
Üstelik evdeki yoğurdun kıvamı tutturuldu mu Allaaah tadından yenmez :D
Lezzetine lezzet tanımam.
Üstelik ne koyduğunuzu siz de görüyrosunuz.
İçiniz rahat yiyorsunuz...
Geçelim yoğurt tarifine :=)
Evde yoğurt nasıl yapılır?
- Önce sütü çelik bir tencereye alıp -eğer paket süt ise- kaynamasını beklemeden ısıtın.
- Isınan sütü -sırı dökülmemiş- emaye tencereye alın, üzerinde biriken kaymağını sürekli alın.
- Tencereyi evin en sıcak yerine ,altına bez yayarak dökülmeyecek şekilde koyun
- İçerisine serçe parmağınızı soktuğunuzda dayanabileceğinizin sınırında bir sıcaklığa geldiğinde tahta kaşığa aldığınız susuz ve -tam olarak karışabilsin diye -ezilmiş yoğurdu tencerenin içerisine yavaşça karıştırarak ilave edin.
Tencereyi yerleştirdikten ve sütü mayaladıktan sonra üzerine kevgiri kapatıp bezle sarıyoruz.
Bu şekilde sarabilmeniz için bir sofra bezi kullanabilirsiniz.
Daha sonra üzerine yine kalın birşey örtün ve ısısını muhafaza etmesini sağlayın.
Üzerini hiç açmadan 5-6 saat bekletin.
Süre bittiğinde ise açıp hiç sarsmadan dolaba koyun ve sertleşmesini bekleyin. Daha sonra istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.
Babaannemin yoğurdunu özledim :D
Bu arada yapıpta yiyenlere afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HayAksi Yorum Bölümüne Hoşgeldiniz . .
Yazılar hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi buradan yapabilirsiniz . .
Yorum Yaparken;
Küfürlü, argo, seviyesiz, aşağılayıcı yorumlarda bulunmayınız . .
Aksi durumunda biliniz ki yorumunuz yayınlanmayacaktır . .