2.01.2011

The Social Network İncelemem


Film Facebook'un kuruluşu ve gelişmesini anlatan bir film'dir.Altta ki fotoğrafta filmin posteridir.


Facebook Filmi Fragmanı


Film'in posterinde yazan şu '' birkaç düşman edinmeden 500 milyon arkadaşa ulaşamazsın ” film böyle tanıtılmış.

Azıcık filmden sözedeyim;

2003 yılında bir sonbahar akşamı, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve bilgisayar programcılığı dahisi Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Çılgın içerikli web günlüğü ve programlama sonucunda, üniversite yurdundaki odada başlayanlar, kısa sure sonra global düzeyde bir sosyal network oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır.
Yalnız geçen altı yıl ve 500 milyon arkadaştan sonra Mark Zuckerberg dünya tarihindeki en genç milyarder olmuştur. Ancak başarı bu genç girişimciyi hem kişisel hem de yasal karmaşalara sürükler.
Facebook'un kurucusunun hikayesinin beyazperdeye taşıyan film, Ben Mezrich'in "The Accidental Billionaires"adlı kitabından uyarlandı.


Oyuncular ve Canlandırdığı Karakterler

Justin Timberlake (Sean Parker)
Malese Jow (Alice)
Jesse Eisenberg ( Mark Zuckerberg)
Andrew Garfield (Eduardo Savreim )
Brenda Song (Christy Lee)


Film'den Kesitler








Not: Filmi izlemenizi tavsiye ederim.Filmde dikkatimi çeken bir nokta Filmde bazı ürünlerin reklamlarına bolca yer verilmiş.Film bol diyalog içeriyor biraz sıkıcısı gelebilir ama konusu gereği sizi bağlayacaktır.Ayrıca filmin müziklerini çok beğendim.Bazılarınız filmi izledikten sonra ben niye kod yazamıyorum, hemen kod öğrenmeliyim tarzında düşüncelere kapılacaktır.

İyi Seyirler.

Bursevi Yönetici

Marmara Üniversitesi - İşletme bölümü sonrasında sigortacılık sektörüne adım attı. Sektörün önde gelen brokerlık şirketlerinden birinde uzman sigortacı. Öğrendiğini ve bildiğini paylaşmayı seviyor. Hay Aksi adına sevdiği, çalıştığı her alanda içerik üretiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HayAksi Yorum Bölümüne Hoşgeldiniz . .

Yazılar hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi buradan yapabilirsiniz . .

Yorum Yaparken;

Küfürlü, argo, seviyesiz, aşağılayıcı yorumlarda bulunmayınız . .

Aksi durumunda biliniz ki yorumunuz yayınlanmayacaktır . .