6.10.2009

Tayland'da Korkutucu Sigara Uyarısı - Sıkıyorsa Bırakma xD



Cigara konusunda uyarılara pekte aldırış etmeyen Tayland cemaati bugünlerde cigara paketlerinin üzerindeki fotoğrafları tartışıyor. Bağımlılar açısından tartışılmayacak gibi de değil ki abicim . . Tayland cemaatinin hükümeti insanların cigara paketleri üzerindeki basit uyarı yazılarına aldırmadığını görünce çözümü çok farklı bir yolda bulmuş.


Normalde Avrupa ülkelerinde satılan cigara paketlerinin üzerinde sadece "Cigara öldürür" ya da "Cigara kansere neden olabilir" ibaresi yer alıyorken Tayland’da satılan cigaralar yüzünden kansere yakalanmış kişilerin fotoğrafları yer alıyor. Bu uyarı şeklini birlikte düşünen cigara karşıtı guruplar ve hükümet ise Avrupa’nın cigara uyarılarının yanında kendi buldukları çözümün işe yaramaya başlamasından gayet memnun olduğunu dile getiriyorlar. Hükümet Emmi bunu sadece halkın sağlığını korumak için yaptıklarını belirtmekte . .

Şu olay Türkiye’ye de gelse ne güzel olurdu . . Bizim ülkemiz insanları bırak iki satır okumayı doğru düzgün sigara kutusuna bile bakmıyor,uyarıyı mı dikkate alacak . .
Emme bunu en aza indirmenin yollarından biri de Tayland Hükümetinin yaptığı gibi cigara içenlerden kanser olanların en iğrenç resimlerini bizim cigara paketlerin üzerine yerleştirmek . .
Sıkıyorsa dikkat etmesinler xD
Mutlaka o resimleri görüp hiç değilse bir kısmı yola gelecektir eminim . .
Yahu bu daha önce neden bizim ülkede uygulanmadı ki :xD
Bence olay bununla da sınırlı kalmamalı . .
Billboardlara salakça reklamlar asacaklarına bu resimleri yapıştırsınlar :=)
Belki bunalıma girip hepten bırakırlar xD (Zuahaha)
Buradan yetkili mercilerde tesbih sallayan dayılarıma sesleniyorum, bir resim bastırmak bu kadar mı zor xD


Bursevi Yönetici

Marmara Üniversitesi - İşletme bölümü sonrasında sigortacılık sektörüne adım attı. Sektörün önde gelen brokerlık şirketlerinden birinde uzman sigortacı. Öğrendiğini ve bildiğini paylaşmayı seviyor. Hay Aksi adına sevdiği, çalıştığı her alanda içerik üretiyor.

1 yorum:

  1. Tayland halkını bilmem ama bana kalırsa Türk halkını bu resimler etkilemez. Hatta dalga konusu bile olabilir.

    YanıtlaSil

HayAksi Yorum Bölümüne Hoşgeldiniz . .

Yazılar hakkındaki yorum ve eleştirilerinizi buradan yapabilirsiniz . .

Yorum Yaparken;

Küfürlü, argo, seviyesiz, aşağılayıcı yorumlarda bulunmayınız . .

Aksi durumunda biliniz ki yorumunuz yayınlanmayacaktır . .